Případové studie

Návrh procesu expedice a skladování masných výrobků ve společnosti COOP Jednota – Logistické centrum, a.s. Horný Hričov

Masné výrobky jsou v současné době zaváženy do cca 320 prodejen COOP Žilina, COOP Martin, COOP Čadca a COOP Prievidza přímo jedenácti dodavateli. Prodejny jsou jednotlivými dodavateli zásobovány 1-5 krát týdně. Vedení výše uvedených COOP se rozhodlo vybudovat centrální expedici masných výrobků a zajistit zásobování všech prodejen z Logistického centra Horný Hriňov.

Základní výstupy z realizace projektu:

  • popis procesu příjmu od dodavatelů a skladování
  • návrh optimálního prostorového uspořádání
  • návrh variant a způsobu expedice a skladování
  • ověření průchodnosti navržených variant v dynamickém simulačním modelu s ohledem na předpokládaný nárůst sortimentu a objemu zboží
  • návrh informačního, organizačního, technického a technologického zabezpečení expedování a skladování

Postup projektu:

  • datová analýza současného a budoucího stavu
  • procesní analýza – popis procesů
  • návrh prostorového řešení – layouty, mapy skladu, expediční zóny
  • ověření pomocí dynamického simulačního modelu – počet vážních pracovišť, využití asynchronní expedice, způsoby rozvozu
  • technologické řešení
  • informační podpora procesů